Sissi de Kroon

Pauze op de Woldberg

“Gaia’s Dochter” is het begin van een droom die werkelijkheid wordt. Nu nog een hobby, later misschien een bedrijf waar ik van kan leven. Het idee erachter is dat ik mensen graag de verbinding met onze Moeder Aarde (Gaia) en daarmee de verbinding met zichzelf wil laten ervaren. De helende kracht en de eenheid van Moeder Aarde en de mens. Alles komt tenslotte uit dezelfde Bron.

Zo lang ik mij kan herinneren, heb ik altijd een sterke band met de natuur  gevoeld. Als ik niet lekker in mijn vel zat, ging ik naar het bos of het water. Daar kon ik alles van mij af laten vallen en kwamen er antwoorden en steun. Een gevoel van veiligheid, geborgenheid en mezelf kunnen zijn.

Na een paar helderziende en helderwetende ervaringen als tiener ben ik bezig gegaan met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Ik koos voor de opleiding maatschappelijk en cultureel werk. Daarbuiten hield ik mij oa bezig met astrologie, astronomie, fotografie, muziek maken, tekenen en knutselen.

Na een pauze, waarin mijn gezin centraal stond, en een zware depressie heb ik in 2002 de draad weer opgepakt. Ik wilde gaan leven op een manier die beter was voor onze planeet. Ik leerde over duurzaam(er) leven en permacultuur. Ik was met m’n 18e al vegetariër geworden en meer biologisch gaan eten. Via de Sorag-academie volgde ik diverse cursussen, waaronder; kleurentherapie, praktische psychologie, medische basiskennis en werken in de natuurgeneeskundige praktijk. Ik wilde voor mezelf beginnen maar had geen idee hoe of wat.

Op het Eigentijds Festival maakte ik, via Thea Lucia Klinefelter,  kennis met het sjamanisme. Ik heb diverse workshops bij haar gevolgd en voelde me helemaal thuis. Er volgden meer workshops in diverse sjamanistische tradities. Toen wist ik het zeker; Dit is mijn ding! Mijn beleving!

Vervolgens kwam Frank Bruining op mijn pad. Zijn online meditaties en cursussen hebben mij doen realiseren dat ik op dit “pad van de (Inca) sjamaan” verder wilde. Ik ging op zoek naar een cursus en kwam terecht bij de drie jarige opleiding “sjamanistisch healer” van Blue Kachina. 
Ik ben nu tweedejaars. Nog steeds volg ik cursussen en workshops om aan mijzelf te werken, mij te verdiepen, technieken te leren. Je bent nooit klaar of uitgeleerd.

Inmiddels ben ik vaardig, sterk en zeker genoeg om met cliënten te mogen en kunnen werken. Dat was voor mij het moment om meer werk van “Gaia’s Dochter” te gaan maken. De naam gebruikte ik al tien jaar voor een blog over duurzaamheid, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling-healing. Wat ik ga doen en hoe, weet ik nog niet precies. Ik heb nu een basis en van daaruit zie ik wel wat voor moois op mijn pad komt. Deze roos is pas kort geleden uit de knop gekomen en is nog lang niet uitgebloeid

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.